Om Spot on Lolland-Falster

Der er så mange fantastiske og særlige steder på Lolland og Falster som du bør opleve og kende historien bag. Andreas Her. har sat sig for at formidle historierne!

Lolland og Falster har igennem historien været center for magt, rigdom, udvikling og produktivitet. Der er gravhøje og fortidsminder, godser, herregårde og mange historiske områder.

Samtidig rummer øerne en storslået natur; store skove, strande, kyster, småøer, små havne og autentiske små miljøer i byer og landområder. Der er mange mennesker, der besøger Lolland og Falster for at bruge naturen – både lystfiskere, sejlere og cykelturister.

På Sydhavsøerne er der gode muligheder for at finde fiskespots, shelters, vandreruter, mountain bike spor, kajak ture, surf spots, historiske og kulturelle seværdigheder – og så er der selvfølgelig de mange hyggelige byer med et lokalt forretningsliv i de uhyggelige gader.

Spot on Lolland-Falster videoerne omhandler steder som kan besøges af alle i bil, på cykel eller til fods.

Om Andreas Her.

Andreas er født i 1976 og bor i Nørre Alslev på Falster. Siden 2023 har han produceret en række videoer om Lolland-Falster. Videoerne har til formål at skabe opmærksomhed om øernes historie og kultur og gøre dem mere attraktive for turister og lokale.

Andreas håber, at videoerne kan være med til at fremme en større stolthed over øernes historie. Lokalhistorien er ofte forbundet til Danmarkshistorien, og det er derfor vigtigt at formidle historierne og stederne.

I en video fra Marielyst Strand fortæller Andreas om opførelsen af digerne på Lolland og Falster i 1870’erne. Digerne var et stort og hårdt arbejde, der blev udført af arbejdere med skovl og trillebør. Videoen viser, hvordan digerne har været med til at forme landskabet og beskytte øerne mod oversvømmelser.

Andreas laver videoerne i sin fritid ved siden af sit arbejde i sin grafiske virksomhed Viah. Arbejdet med videoerne giver ham mulighed for at møde nye mennesker og lære om øernes historie.

Videoerne kan også findes på YouTube under navnet “Spot on Lolland-Falster”.

Produktion og fakta

Al fakta bygger på grundig research og historierne er skrevet, fortalt, optaget og klippet af Andreas Her. (Andreas Hermansen), som bor i Nørre Alslev på Falster. Andreas er grafisk designer og har virksomheden Viah.

Se videoer

Mere information

Facebook
Facebook.com/spotonlollandfalster

YouTube
Youtube.com/@andreas-her

Instagram
Instagram.com/spotonlollandfalster

Medieomtale
Ud&Se
TV2 Vejret
TV2 Øst
Ugeavisen Guldborgsund
Ugeavisen Lolland

Kontakt
For spørgsmål kontakt Andreas Hermansen på tlf. 26 82 69 27 eller andreas@viah.dk